• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Verzenden & retourneren

Onze artikelen worden meestal verzonden door POSTNL, TNT Post, DPD of DHL verzorgd.
Ook leveren wij de artikelen zelf wel bij u af.  

Track and Trace TNT

http://www.postnlpakketten.nl/klantenservice/tracktrace/

Soms wordt het Track and Trace niet getraceerd, omdat het sorteercentrum het pakket (nog) niet heeft gescand. Dit gebeurd wel vaker. Vaak heeft u het pakket dan toch de volgende dag in huis. 


Levering/levertermijn/bezorging

Bestellingen betaald via iDEAL en voor 12.00 uur op werkdagen geplaatst in de webshop, worden binnen 48 uur verstuurd, mits voorradig. Bestellingen betaald via bank worden verstuurd zodra de betaling is ontvangen door Sportclubpartner. Het kan echter voorkomen dat een artikel eerst bedrukt moet worden met uw logo of reclameboodschap of dat het artikel tijdelijk niet voorradig is. In dat geval krijgt u dit tijdig te horen met de te verwachte levertijd.  Bij een bestelling van MACRON Kleding is de levertijd gemiddeld 2 weken. 
Indien dit voor u een probleem is neem dan contact op met onze klantenservice

De door Sportclubpartner opgegeven levertermijn is slechts indicatief. Overschrijding van de levertermijn geeft koper niet het recht op schadevergoeding en evenmin het recht om de bestelling te annuleren. Bij overschrijding van de levertijd wordt koper per e-mail, schriftelijk of telefonisch geïnformeerd over de te verwachte levertijd waarbij aan Sportclubpartner een maximale termijn van dertig (30) dagen moet worden gegeven om alsnog te presteren. Conform de wettelijke voorwaarden heeft koper bij Sportclubpartner het recht de overeenkomst kosteloos te annuleren. Eventuele betalingen worden in dat geval zo spoedig mogelijk, maar binnen maximaal 30 dagen na kennisgeving, aan koper terugbetaald.
Indien koper heeft aangegeven dat er een bedrukking of borduring op de artikelen plaats moet vinden zal Sportclubpartner met de koper in contact treden over levertijd en kosten
Sportclubpartner verstuurd de producten met een koeriersdienst tenzij koper tijdens het afrekenproces op de webshop heeft aangegeven de bestelling te willen ophalen aan het adres van Sportclubpartner Indien koper kiest de bestelling af te halen, worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Sportclubpartner verstuurd in beginsel alleen producten binnen Nederland en België.

Aflevering en risico
Sportclubpartner is op geen enkele manier aansprakelijk voor misverstanden, beschadigingen, vertragingen of niet duidelijk overkomen van bestellingen en mededelingen ten gevolge van Internet of enig ander communicatiemiddel in het verkeer tussen Sportclubpartner en koper. De kleuren van de producten die op de webshop worden getoond, kunnen afwijken van de echte kleuren van het product. Sportclubpartner neemt geheel het risico van verzending, echter de kosten van verzending komen ten laste van koper.

Verzendkosten
Alle bestellingen worden bezorgd op een door de koper op te geven adres in Nederland of België. Er geldt een vast tarief inclusief BTW. Op sommige producten kunnen extra verzendkosten in rekening worden gebracht. Dit bedrag wordt specifiek aangegeven.

Leveringen en garanties
Sportclubpartner garandeert dat elk door haar geleverd product voldoet aan de normale eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid. Voor de geleverde producten geldt een garantie, zoals deze door de producenten op haar producten wordt vastgesteld.

Bedenktijd
Het kan zijn dat u bij nader inzien het door u bestelde en ontvangen artikel niet aan uw verwachtingen voldoet. Als consument heeft u dan het recht, zonder opgaaf van redenen, om in het kader van de Wet Kopen op Afstand via Internet recht op een 'afkoelingsperiode' van 14 dagen na aflevering van het product.
U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van uw adres naar Sportclubpartner zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@sportclubpartner.nl
Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten."
Wanneer u zich heeft bedacht over een via deze site gedane bestelling en u wenst de goederen te retourneren, doe dit dan direct na ontvangst. Omdat verzending altijd voor rekening en risico van de verzender geschiedt, dient het pakket deugdelijk verpakt en voldoende gefrankeerd te zijn (onvoldoende gefrankeerde post wordt reeds door ons geweigerd). Wanneer de teruggezonden goederen compleet, in originele/onbeschadigde verpakking en ongebruikt zijn, dan storten wij het door u betaalde aankoopbedrag zo spoedig mogelijk terug op uw rekening. Voeg voor een snelle afwikkeling dan ook altijd een kopie van de aankoopfactuur bij met de vermelding 'annulering' en uw IBAN bankrekeningnummer.
Wij verzoeken u vooraf aan ons te melden dat u een artikel aan ons terug gaat sturen. U kunt dit naar onderstaand adres doen.
Deze bedenktijd geldt alleen voor consumentenartikelen. Voor bedrijven, verenigingen en andere organisaties geldt deze bedenktijd niet. Wij treden dan in onderling overleg.
Retourneren en defecten

  • Let op: alle producten die voorzien zijn van uw naam of andere herkenbaarheid zoals foto's, logo's etc. worden op maat gemaakt. Hierdoor is het niet mogelijk om uw bestelling te retourneren. Als de bestelling niet goed uitgevoerd is, vernemen wij dat graag via onze klantenservice.

Ondanks de grote zorg die wij aan uw bestelling besteden, kan het voorkomen dat een artikel defect raakt of dat u buiten uw schuld om een verkeerd product ontvangt. In deze gevallen dient u binnen 8 dagen contact op te nemen met Sportclubpartner. Dat kan via het online ticketsysteem op onze website, een email te zenden aan info@sportclubpartner.nl of door een brief te schrijven naar:

Sportclubpartner
Afd. Klantenservice
Estafetteweg 10
2807 BN Gouda
Nederland

Opmerking

Ongefrankeerde zendingen worden niet geaccepteerd. Voor een snelle afhandeling van uw klacht dient u een kopie van de factuur mee te sturen en de reden van de retourzending te vermelden.