• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

meer informatie over inline skates

Het skateseizoen start snel na het einde van het schaatsseizoen en eindigt meestal eind september.
Dat je met inline-skaten een goede basis legt voor (top-) prestaties op het ijs, blijkt uit de verschillende topschaatsers die het “asfalt” hebben gevonden
U kunt natuurlijk uw rondjes rijden bij u in de buurt , er is tenslotte asfalt genoeg in Nederland. Maar u kunt ook kiezen voor een georganiseerde tochten die u kunt vinden op
Onder auspiciën van de KNSB en in samenwerking met lokale verenigingen worden jaarlijks ook vele toertochten door het gehele land georganiseerd.
Deze toertochten worden verdeeld in Pelotonstochten (P), waarbij men in gesloten peloton, met voorrijders en volgwagen in een vooraf bepaald tempo een aantal kilometers gaat rijden en in Vrije tochten (V) waarin men op eigen gelegenheid met routebeschrijving een uitgepijld traject volgt. Dit lijkt een beetje op schaatstoertochten in de winter, met dat verschil dat de muts en warme kleding is vervangen door een valhelm en zomers T-shirt en de onvermijdelijke koek-en-zopie met Kruidenbitter wordt vervangen door een sportdrank of Ice-thee.
Kijk voor de toertochtkalender op www.schaatsen.nl

Ik kan toch al schaatsen….
De mensen die al enige tijd skaten, weten ondertussen al dat het zich voortbewegen op acht of tien wieltjes op de soms drukke openbare weg, tussen vele andere weggebruikers, een serieuze zaak is. Het is een kwestie van constant opletten, niet alleen op het wegdek, maar ook nog eens een keer op de onvoorspelbare medeweggebruikers. Dan moet je op elk moment adequaat kunnen reageren.
Wat ons de afgelopen jaren is opgevallen, dat veel schaatsers denken dat ze een goede techniek hebben en dat het op skates en skeelers niet veel anders zal zijn. Ze vergeten maar al te makkelijk dat er nogal wat verschillen zijn. Ondanks het feit dat de houding en de slag grote overeenkomsten met schaatsen vertonen, zijn er tal van aspecten die skaten en skeeleren anders maken. Zo ben je op het ijs alleen met schaatsers, met mensen die zich sportief en bewust voortbewegen. Op de weg ben je met vele andere weggebruikers om je heen die zich met andere doelstellingen, op tal van manieren en met zeer uiteenlopende snelheden verplaatsen.
Het remmen op het ijs is anders en makkelijker dan op het asfalt. En vallen op het ijs betekent meestal gewoon nog een tijdje doorglijden. Op het asfalt is het vallen niet alleen hard, maar ook het glijden veel pijnlijker (zeker als je geen bescherming draagt) want het asfalt heeft een wrijvingsweerstand van een nootmuskaatrasp.
Wil je de Skatetechniek leren? Meld je dan aan bij een ijsclub bijvoorbeeld SC Gouda
Bovenstaande informatie is gedeeltelijk overgenomen van de site van SC Gouda