• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ballonnen

Sportclubpartner levert ballonnen in ieder gewenste kleur en formaat.

Vraagt u bij onze klantenservice naar de vele mogelijkheden

Onze ballonnen zijn milieuvriendelijk en gemaakt van 100% biologisch natuurlatex.

U kunt gemakkelijk in onze webshop een offerte aanvragen. U hoeft alleen maar een trefwoord op te geven en dan verder door te klikken.  Als u uw keuze heeft gemaakt dan volgt automatisch het offertemenu. Gemak dient de mens 
U kunt ons natuurlijk ook altijd even bellen op 0182 517242 of een mail sturen naar info@sportclubpartner.nl voor nadere informatie

 

Latex is een natuurproduct

Teksten als waterverontreiniging, het beschadigen van de ozonlaag, milieuvriendelijkheid etc. komen ons heden ten dage niet meer vreemd voor. Vaak worden ons daarom vragen gesteld over “ballonnen en milieuvriendelijkheid”. Helaas worden ballonnen soms gezien als een kunstmatig gefabriceerd product, hierbij komt steeds vaker ook de milieu (on-)vriendelijkheid ter sprake. Dit is niet terecht, aangezien ballonnen zijn gemaakt van 100% biologisch natuurlatex, een product dat de mensheid al meer dan 1.000 jaren kent.

Er bestaan in principe 2 soorten ballonnen:
Latex- en folieballonnen. Latex wordt gewonnen in de natuur door het sap van een rubberboom (hevea brasiliensis) af te tappen, ook wel bekend als huilende rubberboom. Latexballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Folieballonnen daarentegen niet. Deze worden geproduceerd uit PE kunststof, zoals b.v. plasticzakken / draagtassen en zijn daarentegen niet biologisch afbreekbaar. Derhalve leveren wij geen folieballonnen!

Wat is latex?

Latex wordt gewonnen in de natuur door rubber van een rubberboom af te tappen (hevea Brailiensis) ook wel bekend als “huilende boom”.

Latex betekent in principe: “Polymeer met rubber-elastische eigenschappen”. Gevulkaniseerde natuurlatex is de onmisbare grondstof voor onze hoogwaardige ballonnen. Het wordt gekenmerkt door extreme elasticiteit, rekbaarheid en de flexibiliteit bij lage temperaturen – een echt wondermateriaal waarvan de eigenschappen – ondanks alle pogingen – tot nu toe niet kunstmatig geproduceerd kunnen worden.

Het is een vloeibaar natuurproduct. Latex is een suspensie van polymeerdeeltjes in een vloeistof. De polymeerdeeltjes zelf zijn van rubber en liggen ingebed in water en eiwitten. Ook in de polymeerdeeltjes zijn eiwitten ingesloten. Het soort eiwit en de hoeveelheid eiwit kunnen per winningsgebied verschillen. In het verdere productieproces kan de hoeveelheid eiwitten worden verminderd. Om specifieke materiaaleigenschappen zoals sterkte en elasticiteit te verbeteren wordt latex bewerkt met een minimale hoeveelheid chemicalien, welke toegestaan zijn volgens de allernieuwste speelgoedrichtlijn 2009/48 EC. Onze ballonnen worden veelvuldig getest door het befaamde Duitse instituut SGS Fresenius. 
Niet alleen leveren wij ballonnen, maar u kunt bij ons ook terecht voor:

reclameballonnen XL
punchballs
reuzenballonnen
vlaggetjes van papier formaat A
vlaggetjes van papier formaat B
vlaggetjes van papier formaat C
zonnekleppen Banaan
zonnekleppen Sunny
zonnekleppen Jockey
zonnekleppen Kroontje
partyprikkers – kaasprikkers
vlaggenlijn
wimpellijn
kartonnen bordjes
koksmutsen
kroonhoedjes Nr. 1
kroonhoedjes Nr. 2
kroonhoedjes Nr. 3
feesthoedjes
indianentooien
piratencaps
maskers 23 x 23 cm
oogmaskers rond
oogmaskers amandel
oogmaskers kat
piratenooglapjes
feesttoeters 19 cm
feesttoeters 33 cm
zwaaihandjes A – hand
zwaaihandjes B – hand
zwaaihandjes C – Facebookduim
zwaaihandjes D – T-shirt
windmolentjes
bierviltjes in full colour offset
supportersvlaggen LDPE-folie
supportersvlaggen Flamstop
fietswimpels


neem voor de diverse mogelijkheden en offerte contact op met onze klantenservice.
Zij nemen nog dezlefde dag contact met u op

Lees meer
Geen categorieën gevonden...