• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Real Madrid

Real Madrid artikelen koop je bij Sportclubpartner Snel besteld is snel geleverd tegen betaalbare prijzen winnaar Champions Leage 2016

Real Madrid is de 2e club van Spanje

U treft in onze shop diverse artikelen aan van deze Spaanse voetbalclub

Real Madrid Club de Fútbol is een Spaanse voetbalclub uit Madrid. De club werd opgericht op 6 maart 1902 als "Sociedad Madrid FC". In het dagelijks taalgebruik wordt de naam van de club meestal afgekort tot Real Madrid. Het is de succesvolste club uit het Spaanse voetbal en door de FIFA werd ze zelfs benoemd als de beste voetbalclub van de 20e eeuw.[1]

De club heeft vele bijnamen zoals Los Blancos en Los Merengues. Real Madrid werd koninklijk of Real in 1920 en kreeg deze titel van Alfons XIII. De club speelt haar thuiswedstrijden in het Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid won 32 keer de Primera División, 19 keer de Copa del Rey, 2 keer de UEFA Cup en 9 keer de Champions League, voorheen bekend als de Europacup I.[2] Daarmee is Real Madrid recordhouder, voor AC Milan, dat deze beker 7 keer gewonnen heeft.

De club kent ook verschillende rivaliteiten, waarvan de opmerkelijkste die met het Catalaanse FC Barcelona is. De wedstrijden tussen beide clubs staan bekend als El Clásico ("de Klassieker"). Volgens de website van de club is Real de enige sportclub die met 520 miljoen euro aan inkomsten, de grens van 500 miljoen overtreft, voor het tweede opeenvolgende jaar. Tegelijk heeft de club nog altijd zo'n 90 miljoen euro aan schulden.[3] Het is medio 2013 de waardevolste club ter wereld ($ 3,3 miljard[4])

Bron: Wikipedia

 

 
Lees meer
Merken
Kleurpotloden real madrid: 12 stuks
€4,39
Puzzel Real Madrid: Santiago Bernabeu 160 stukjes (34001)
€26,19