• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Softshell

Softshells kunnen uitstekend gebruikt worden als promotiekleding voor uw bedrijf of (buiten)activiteit, maar natuurlijk ook als sportieve jas ter promotie van uw club of sportvereniging. Sportclubpartner is uw partner als het gaat om softshellkleding

Softshell een goede keuze voor het Nederlandse weertype

Wat is een softshell?
Een softshell is een sportief jack dat geschikt is voor 80 tot 90% van alle weersomstandigheden. Je draagt een softshell direct over je eerste kledinglaag, bijvoorbeeld (sport)ondergoed, want het vervangt zowel de isolerende tussenlaag (fleecetrui) als de wind- en waterdichte buitenste laag. Softshells bieden een hoog ademend vermogen als alternatief voor waterdichtheid. Verder zijn ze winddicht, licht, compact, duurzaam, sneldrogend en gemakkelijk te reinigen. Ze hebben bovendien een hoog Uitleg softshelldraagcomfort omdat ze gemaakt zijn van stretchstof en aan de binnenkant zijn afgewerkt met een zachte laag. Een finish aan de buitenkant moet ervoor zorgen dat water snel ‘afparelt’. Ook hoef je, door het grotere temperatuurbereik, minder vaak van kleding te wisselen.Een softshell is een sportief jack dat geschikt is voor bijna alle weersomstandigheden. Een goede softshell is winddicht, ademend, behoorlijk waterafstotend en, als je daarvoor kiest, zelfs warm. Kortom: de ideale reisgenoot!

Er zijn ook softshells met een warme fleecevoering. Waarvoor u de jas gebruikt hangt sterk af van uw voorkeur soort activiteit. Bij de diverse artikelen die als Softshell worden geleverd staat een uitgebreide beschrijving. De softshells kunnen uitstekende gebruikt worden als promotiekleding voor uw bedrijf of (buiten)activiteit, maar natuurlijk ook als sportieve jas ter promotie van uw club of sportvereniging. Ook de consument kiest steeds meer voor Softshell 
Sportclubpartner is uw partner als het gaat om softshellkleding.
Kijkt u rustig rond in de catalogus met diverse softshells en op onze website.
Vragen over softshells? Vraag het onze klantenservice 


Softshells bestaan bij de gratie van hardshells, een Amerikaans modewoord voor ademende, waterdichte regenjassen. Softshells bieden bescherming tegen regen en wind en als je goed om je heen kijkt, lopen heel veel mensen ermee. De ademende werking van topmerken hardshells zijn goed, maar wel ondergeschikt aan de waterdichtheid. De meeste mensen, hun prijzige hardshell ten spijt, gaan echter niet in de stromende regen wandelen of fietsen. Want hoe vaak regent het nu eigenlijk? Statistieken van het KNMI geven voor ons ‘natte’ landje aan dat de gemiddelde neerslagkans slechts 6 tot 8% per jaar is. Comfort – ademend vermogen – en veelzijdigheid is veel belangrijker dan alleen een hoge waterdichtheid.

Nooit meer anders

Ondanks deze kwaliteiten lijkt menig vakantieganger niet op de hoogte van het comfort van softshell, of het ziet als een prijzig luxe artikel. Maar testen wijzen uit: wie er een gedragen heeft, verlangt nooit meer terug naar z’n fleecetrui. Het hoog ademend vermogen, waardoor je bij inspanning niet gaat zweten, in combinatie met goede afparelende eigenschappen worden in de praktijk het meest gewaardeerd. Je kunt er probleemloos mee door lichte regen wandelen. Maar er is ook een puntje van kritiek. ‘Te warm’ blijkt de belangrijkste reden om de softshell uit te trekken.

Welke softshell?
Grofweg vallen alle shells in te delen in drie gebruiksgroepen:

Wintershells
Allround shells
Actieve shells
Een meer technische indeling kan ook. Zo zijn er shells van dubbel geweven stretchstoff en (onder meer Schöller, voor gebruik bij inspanning) en van gelamineerde stretchstoffen (onder meer Polartec Windshield, Polartec Powershield, Gore Windstopper Softshell, al dan niet met membraan en geschikt voor allround gebruik). Ook interessant en relatief betaalbaar zijn softshells van microvezel (onder meer Pertex). Gecombineerd met een isolerende synthetische voering zijn ze lekker warm en zonder die voering zijn ze ideaal als windbreker bij forse inspanning.

Lees meer
Merken
Ladies' SmartSoftshell Jacket
€46,95
Softshell jas met capuchon
€76,50
Softshell ladies gilet in diverse kleuren
€57,90
Softshell bodywarmer in diverse kleuren
€33,75
Softshell bodywarmer in diverse kleuren
€33,75
Sports Shell 5000 jacket in diverse kleuren
€93,95
Softshell jas in diverse kleuren
€37,95
Softshell jas met capuchon
€69,50
Softshell bodywarmer in diverse kleuren
€57,90
Sports Shell 5000 jacket in diverse kleuren
€93,95
Base layer Softshell
€39,95
Classic Soft Shell Jacket
€47,90
Ladies Classic Soft Shell Jacket
€47,90
Softshell jack in diverse kleuren
€37,95
Softshell jack
€36,95
Softshell jack
€36,95